Γίνε μέλος Ανανέωση Συνδρομής Σύνδεση Μελών

Pixi.

Pixi is a creative multi-concept WordPress theme will help business owners create awesome websites.

Address: 121 King St, Dameitta, Egypt
Phone: +25-506-345-72
Email: motivoweb@gmail.com

Άσκηση με αντιστάσεις στην αρθρίτιδα και την ινομυαλγία

Επιστημονικές μελέτες υποστηρίζουν σαφώς την άσκηση με αντιστάσεις ως αποτελεσματική παρέμβαση και ενδεδειγμένο συστατικό του τρόπου ζωής για άτομα που πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδή αρθρίτιδα ή ινομυαλγία.

Με βάση τα δεδομένα των σχετικών ερευνών, φαίνεται ότι οι κατευθυντήριες οδηγίες για άσκηση με αντιστάσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου Αθλητιατρικής (ACSM) είναι κατάλληλες και για αυτούς τους πληθυσμούς ασθενών. Οι περισσότερες από αυτές τις μελέτες είχαν συμπεριλάβει προγράμματα συστηματικής άσκησης που περιείχαν βασικές ασκήσεις με αντιστάσεις για τον κορμό, τα άνω και τα κάτω άκρα, δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα, σε δύο ή τρεις σειρές των 8 έως 12 επαναλήψεων ανά σειρά, με ελεγχόμενες ταχύτητες κίνησης και στο εύρος τροχιάς των κινήσεων που δεν προκαλούσε πόνο.

Συνιστάται, λοιπόν, υπό την προϋπόθεση της έγκρισης του θεράποντα ιατρού, οι ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδή αρθρίτιδα και ινομυαλγία να συμμετέχουν σε ένα στοιχειώδες πρόγραμμα άσκησης με αντιστάσεις υπό την προσεκτική επίβλεψη πιστοποιημένων επαγγελματιών άσκησης.

 

Διαβάστε το σχετικό άρθρο ΕΔΩ