Γίνε μέλος Ανανέωση Συνδρομής Σύνδεση Μελών

Pixi.

Pixi is a creative multi-concept WordPress theme will help business owners create awesome websites.

Address: 121 King St, Dameitta, Egypt
Phone: +25-506-345-72
Email: motivoweb@gmail.com

Η άσκηση ως φάρμακο για την οστεοαρθρίτιδα του ισχίου

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι:

 

  • Η σωματική δραστηριότητα μέτριας έντασης και η διατήρηση της μυϊκής δύναμης συμβάλλει στην πρωτογενή πρόληψη της οστεοαρθρίτιδας του ισχίου, ενώ μικρή ή μεγαλύτερη του φυσιολογικού (μηχανική) επιβάρυνση της άρθρωσης μπορεί να έχει επιβλαβή επίδραση στον αρθρικό χόνδρο, οδηγώντας στην ανάπτυξη οστεοαρθρίτιδας του ισχίου.
  • Παρά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα μελετών που αφορούν την επίδραση της άσκησης στην οστεοαρθρίτιδα του γόνατος, δεν υπάρχουν σαφή δεδομένα και απαιτείται περαιτέρω έρευνα σχετικά με το ρόλο της άσκησης στη δευτερογενή πρόληψη της οστεοαρθρίτιδας του ισχίου.
  • Η σωματική άσκηση μπορεί να συμβάλει στην τριτογενή πρόληψη της ήπιας, μέτριας και σοβαρής οστεοαρθρίτιδας ισχίου, ενώ περαιτέρω έρευνα απαιτείται για να προσδιοριστεί ο βαθμός στον οποίο η άσκηση είναι αποτελεσματική σε ασθενείς που υποβάλλονται σε ολική αρθροπλαστική ισχίου.
  • Προτείνεται η στροφή της ερευνητικής στρατηγικής σε μελέτες που αφορούν την πρόληψη του προκλινικού καθώς και του ήπιου έως μέτριου βαθμού (σταδίου) οστεοαρθρίτιδας του ισχίου, για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι η άσκηση μπορεί να έχει τα πιο σημαντικά αποτελέσματα.

 

Διαβάστε το πλήρες άρθρο: Exercise_as_Medicine_During_the_Course_of_Hip.2