Γίνε μέλος Ανανέωση Συνδρομής Σύνδεση Μελών

Pixi.

Pixi is a creative multi-concept WordPress theme will help business owners create awesome websites.

Address: 121 King St, Dameitta, Egypt
Phone: +25-506-345-72
Email: motivoweb@gmail.com

Κατηγοριοποίηση Αθλημάτων Ανάλογα Με Τα Χαρακτηριστικά Των Οστών Και Των Μαλακών Ιστών Σε Εφήβους

Η εφηβεία αποτελεί μια κρίσιμη περίοδο για την αύξηση της οστικής μάζας, αφού τότε φαίνεται ότι δημιουργείται το 33% έως 43% της συνολικής οστικής μάζας των ενηλίκων. Λαμβάνοντας υπόψιν τις διαφορετικές επιβαρύνσεις και προπονητικά χαρακτηριστικά των αθλημάτων, είναι σημαντικό να προσδιορισθούν και να κατηγοριοποιηθούν οι προσαρμογές που υφίστανται τα οστά και οι μαλακοί ιστοί των εφήβων κατά την προπόνησή τους σε διάφορα αθλήματα.

Μελέτη που διεξήχθη σε 625 εφήβους, ηλικίας 10 έως 17 ετών, διερεύνησε και ταξινόμησε για πρώτη φορά 10 διαφορετικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση, στίβο, τζούντο, καράτε, κουνγκ-φου, ενόργανη γυμναστική, μπέιζμπολ και κολύμβηση), ανάλογα με την οστική πυκνότητα και τα χαρακτηριστικά των μαλακών ιστών των αντίστοιχων αθλουμένων.

Οι έφηβοι αθλούμενοι του ποδοσφαίρου και της ενόργανης γυμναστικής βρέθηκε ότι είχαν την υψηλότερη οστική πυκνότητα στα περισσότερα μέρη του σκελετού και, επίσης, κατατάχθηκαν μεταξύ εκείνων με τη χαμηλότερη λιπώδη μάζα. Αντίθετα, οι αθλητές της κολύμβησης εμφάνιζαν τη χαμηλότερη οστική πυκνότητα στα περισσότερα σημεία του σκελετού, ενώ εκείνοι της πετοσφαίρισης, του μπέιζμπολ και του καράτε είχαν τη χαμηλότερη άλιπη μαλακή (μη οστική) μάζα.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο: Categorizing_10_Sports_According_to_Bone_and_Soft.22