Γίνε μέλος Ανανέωση Συνδρομής Σύνδεση Μελών

Pixi.

Pixi is a creative multi-concept WordPress theme will help business owners create awesome websites.

Address: 121 King St, Dameitta, Egypt
Phone: +25-506-345-72
Email: motivoweb@gmail.com

Νέες Προσεγγίσεις Της Καρδιοαναπνευστικής Αντοχής Των Εφήβων

Η καρδιοαναπνευστική αντοχή (αερόβια ικανότητα) ορίζει τη συνολική ικανότητα του σώματος να μεταφέρει οξυγόνο από την ατμόσφαιρα στους μυς και να το χρησιμοποιεί για να παράγει ενέργεια, προκειμένου να υποστηρίζει τη μυϊκή δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Πρόσφατη αλλομετρική μοντελοποίηση που βασίστηκε σε μετρήσεις της μέγιστης πρόσληψης οξυγόνου, της ηλικίας, της βιολογικής ωρίμανσης καθώς και σωματομετρικών παραμέτρων (σωματικής μάζας και άλιπης μυϊκής μάζας) 994 εφήβων (εκ των οποίων 475 κορίτσια), ηλικίας 10 έως 16 ετών, αποκάλυψε ότι η μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου, εκφραζόμενη σε σχέση με τη σωματική μάζα, αυξάνεται με την ηλικία, αλλά η αύξηση αυτή είναι μικρότερη στα κορίτσια από ό,τι στα αγόρια.

Ως εκ τούτου, η «παραδοσιακή» αναγωγή της μέγιστης πρόσληψης οξυγόνου σε σχέση με τη σωματική μάζα είναι λανθασμένη και οδηγεί σε ψευδείς συσχετίσεις με άλλες μεταβλητές που συνδέονται με την υγεία.

Έτσι, οι μελέτες για τη βελτίωση της καρδιοαναπνευστικής αντοχής χρειάζεται να περιλαμβάνουν περαιτέρω συνεκτίμηση μορφολογικών και καρδιαγγειακών μεταβλητών που επηρεάζονται από το φύλο, την ηλικία και τη βιολογική ωρίμανση των εφήβων.

 

Διαβάστε το πλήρες άρθρο:  Traditional and New Perspectives on Youth Cardiorespiratory Fitness Traditional_and_New_Perspectives_on_Youth.10