Skip to content

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022

eim-imera-sxolikou-athlitismou-2022

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 9ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022 και της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, το Εθνικό Κέντρο “Exercise is Medicine-Greece” με σύνθημα «Η Άσκηση είναι Φάρμακο» και στόχο την ανάδειξη των ωφελειών της άσκησης στη σωματική, ψυχική και πνευματική υγεία, προτείνει την παρουσίαση στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μικρής διάρκειας εκπαιδευτικών βίντεο που έχουν δημιουργηθεί από το Εθνικό Κέντρο,  σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και άλλους φορείς, και έχουν εγκριθεί ως μέρος ομώνυμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων από το ΥΠΑΙΘ κατά τα έτη 2019-20, 2020-21 και 2021-22:

  1. Εκπαιδευτικό βίντεο διάρκειας 7.5 λεπτών, προτεινόμενο κυρίως για μαθητές ΣΤ’ τάξης Δημοτικού σχολείου με τίτλο “ΚΛΕΨΑΜΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ!” σε συνεργασία με το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο.
  2. Εκπαιδευτικό βίντεο διάρκειας 4.5 λεπτών, προτεινόμενο κυρίως για μαθητές Α΄ Γυμνασίου με τίτλο «Τα οφέλη της άσκησης στην υγεία μας» σε συνεργασία με το Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων.
  3. Εκπαιδευτικό βίντεο για μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου με τίτλο «Μπορείς να ασκηθείς οπουδήποτε» σε συνεργασία με μαθητές και κατοίκους της Αμοργού.
  4. Εκπαιδευτικό βίντεο για μαθητές Λυκείου με τίτλο “Η άσκηση στη ζωή μας”  σε συνεργασία με κατοίκους της Σαντορίνης.

 

Υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων:

Φλώρα Ζαράνη, Δρ. Βιολογίας, ΕΔΙΠ, Εργαστήριο Φυσιολογίας, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ, Συντονίστρια της Ομάδας Εργασίας του ΕΙΜ-Greece «Προαγωγή της Άσκησης στην Εκπαίδευση». Επικοινωνία: florazarani@gmail.com

Καλέστε μας
Επικοινωνία