Skip to content

Ασκηθείτε Με Ασφάλεια Το Καλοκαίρι

5

Το καλοκαίρι μπορούμε να επωφεληθούμε από τις διακοπές και τον καλό καιρό και να ασκούμαστε πιο συχνά στην ύπαιθρο. Θα πρέπει, ωστόσο, να γνωρίζουμε ότι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών η άσκηση στην ύπαιθρο δεν είναι για όλους. Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ υπενθυμίζει ότι μπορεί να πάθουμε κράμπες, εξάντληση και θερμοπληξία από τη ζέστη, εάν το σώμα μας δεν μπορεί να ρυθμίσει και να διατηρήσει τη θερμοκρασία του σε σωστά επίπεδα.

Για αυτό, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις παρακάτω συμβουλές άσκησης σε θερμό περιβάλλον, ώστε να είστε ασφαλείς:

Μην ασκείστε τις μεσημεριανές ώρες: Νωρίς το πρωί ή κατά το ηλιοβασίλεμα είναι οι καλύτερες ώρες για να ασκηθείτε.

Ντυθείτε ελαφρά και χαλαρά: Φορέστε χαλαρά, ελαφριά και ανοιχτόχρωμα ρούχα.

Να τρέφεστε σωστά: Η σωστή πρόσληψη τροφής και ειδικά οι μη επεξεργασμένες τροφές ευνοούν την πρόσληψη υγρών και την επαρκή ενυδάτωση του σώματος.

Πίνετε αρκετά υγρά: Η άσκηση σε ζεστό/υγρό καιρό απαιτεί μεγαλύτερη πρόσληψη υγρών από το συνηθισμένο.

Ασκηθείτε με το δικό σας ρυθμό: Ξεκινήστε αργά και αυξήστε σταδιακά την ένταση της άσκησης, παρακολουθώντας την απόκριση του σώματός σας

Χρησιμοποιείτε αντηλιακό: Φορέστε αντηλιακό και επαναλάβετε την εφαρμογή του σύμφωνα με τις οδηγίες.

Ενημερωθείτε για τη θερμοκρασία: Δείτε την πρόγνωση καιρού πριν προγραμματίσετε την άσκησή σας. Εάν η θερμοκρασία είναι υψηλή, είναι προτιμότερο να ασκηθείτε σε εσωτερικό, κλιματιζόμενο χώρο.

Ακούστε το σώμα σας: Εάν αισθανθείτε ζάλη, έλλειψη προσανατολισμού, ή τάση για λιποθυμία, διακόψτε την άσκηση, ενημερώστε κάποιον για τα συμπτώματά σας, μετακινηθείτε σε σκιερό μέρος και πιείτε υγρά μέχρι να αισθανθείτε καλύτερα.

 

ΚΑΛΟ, ΑΣΦΑΛΕΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

 

Διαβάστε το πλήρες άρθρο:   https://journals.lww.com/acsm-healthfitness/fulltext/2017/07000/shareable_resource__exercise_safely_this_summer.3.aspx