Skip to content

Δράσεις για την Παιδεία: Εκπαιδευτικό βίντεο “Η άσκηση στη ζωή μας”

eim-ekpaideutiki-drasi

Στο πλαίσιο των δράσεων για την Παιδεία, το Εθνικό Κέντρο “Η άσκηση είναι φάρμακο-Ελλάς” σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φυσιολογίας της Ιατρικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας και Άσκησης στην Ιατρική (ΙΕΦΑΙ), παρουσιάζουν το εκπαιδευτικό βίντεο “Η άσκηση στη ζωή μας”, το οποίο βιντεοσκοπήθηκε εξ’ ολοκλήρου στη Σαντορίνη και απευθύνεται κυρίως σε εφήβους αλλά και στο ευρύτερο κοινό.

Σκοπός του βίντεο είναι η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση των νέων όσον αφορά στην τακτική σωματική άσκηση και τα οφέλη της στην υγεία. Το βίντεο συνοδεύεται από  ομώνυμο φύλλο εργασίας το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και να παρουσιαστεί στους μαθητές του Λυκείου στο πλαίσιο μιας διδακτικής ώρας.

Οι μαθητές, με βάση το φύλλο εργασίας, μπορούν να συζητήσουν τις απόψεις τους για τη θέση που έχει η άσκηση στη ζωή μας, να  συμπληρώσουν και να υποβάλλουν τις απαντήσεις τους, και με αυτόν τον τρόπο  να συμβάλλουν στη διαμόρφωση  ευέλικτων εκπαιδευτικών προγραμμάτων που αφορούν στη σωματική άσκηση στα σχολεία.

Η ιδέα, οι συνεντεύξεις, η βιντεοσκόπηση και το μοντάζ έγιναν από τη Φλώρα Ζαράνη, Δρ. Βιολογίας, ΕΔΙΠ στο Εργαστήριο Φυσιολογίας της Ιατρικής σχολής, ΕΚΠΑ.

Ευχαριστούμε θερμά τους συμμετέχοντες.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις των μαθητών.

Παρακολουθείστε το βίντεο “Η άσκηση στη ζωή μας” πατώντας στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=vkjiOG4IoTY 

Για να δείτε το φύλλο εργασίας αντιγράψτε το σύνδεσμο και αναζητείστε τη φόρμα στο διαδίκτυο: https://forms.gle/TXaTLbgC7rzf6uFu9