Skip to content

Επιμορφωτικό Σεμινάριο εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής

eim-epimorfosi-ekpaideutikon-physikis-agogis

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων του 3ου, 5ου και 6ου Περιφερειακών Κέντρων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Αττικής, οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής κ.κ. Τάμπαλης Κ., Παππάς Π. και Τσόνιας Σ., σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο «Exercise is Medicine-Greece», διοργάνωσαν επιμορφωτικό σεμινάριο την Τρίτη 18-5-2021 με θέμα: «Ο πολυδιάστατος ρόλος της Φυσικής Αγωγής στην υγεία των μαθητών».

Οι ομιλητές, μέλη του Εθνικού Κέντρου «Exercise is Medicine-Greece», παρουσίασαν τα παρακάτω θέματα:

 

  1. Ζαράνη Φλώρα Δρ. Βιολογίας, ΕΔΙΠ,  Ιατρική σχολή, ΕΚΠΑ (θέμα: Σκοποί, στόχοι και δραστηριότητες του Εθνικού Κέντρου «Exercise is Medicine-Greece»).
  2. Φιλίππου Αναστάσιος, Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής του ΕΚΠΑ (θέμα: Ιδιαιτερότητες και προκλήσεις άσκησης στην περιεφηβική ηλικία).
  3. Κουτεντάκης Ιωάννης, Ομότιμος Καθηγητής ΤΕΦΑΑ Θεσσαλίας (θέμα: Άσκηση & Υγεία: Νοῦς ὑγιὴς ἐν σώματι ὑγιεῖ).
  4. Ευαγγελινού Χριστίνα, Καθηγήτρια ΤΕΦΑΑ Σερρών (θέμα: Καλύτερη υγεία για άτομα με αναπηρία-ο ρόλος της άσκησης).

 

Μετά το τέλος των εισηγήσεων ακολούθησαν ερωτήσεις των συμμετεχόντων προς τους ομιλητές και εκτενής συζήτηση. Το σεμινάριο διεξάχθηκε εξ΄ αποστάσεως μέσω της εφαρμογής Cisco Webex, συμμετείχαν περίπου διακόσιοι (200) καθηγητές Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την Αττική, και με βάση τα σχόλια των συμμετεχόντων μετά το πέρας αυτού, είχε μεγάλη ανταπόκριση και επιτυχία.