Skip to content

Γίνετε μέλος

EXERCISE IS MEDICINE - GREECE

Το Ελληνικό Εθνικό Κέντρο «Η Άσκηση είναι Φάρμακο-Ελλάς» συστάθηκε και αναγνωρίστηκε επίσημα στο πλαίσιο συνεργασίας με τον μεγαλύτερο παγκοσμίως, μη κερδοσκοπικό οργανισμό Αθλητικής Επιστήμης και Αθλητιατρικής (American College of Sports Medicine, ACSM) και την Αμερικάνικη Ιατρική Εταιρεία (American Medical Association, AMA), για την παγκόσμια προώθηση της σωματικής άσκησης και ενσωμάτωσής της στο εθνικό σύστημα υγείας των χωρών/μελών, υπό τη διεθνή επωνυμία ‘‘Exercise is Medicine’’ (https://www.exerciseismedicine.org/eim_map/).

Το εν λόγω, μη κερδοσκοπικού χαρακτήραΕθνικό Κέντρο στοχεύει στην προαγωγή των επιστημονικά επιβεβαιωμένων οφελών υγείας της σωματικής άσκησης στον ελληνικό πληθυσμό, με σκοπό την πρόληψη νόσων και τη συμβολή στη θεραπεία τους, οδηγώντας στη βελτίωση της δημόσιας υγείας και τη μακροπρόθεσμη μείωση του κόστους της υγείας στους Έλληνες πολίτες.

Θεωρώντας ότι η διεπιστημονική συνεργασία και η ευρεία συμμετοχή στις δράσεις του Εθνικού Κέντρου είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την ανάπτυξή του και την ευόδωση των στόχων του προς όφελος της υγείας των Ελλήνων πολιτών, με χαρά σας προσκαλούμε να το πλαισιώσετε.

Εκ των προτέρων, σας ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή σας σε αυτό το σπουδαίο εγχείρημα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ

Ως υποστηρικτές του Eθνικού Κέντρου εγγράφονται φυσικά η νομικά πρόσωπα, εφόσον συμπληρώσουν το σχετικό έντυπο του Εθνικού Κέντρου και καταβάλουν τη συνδρομή τους. Οι υποστηρικτές απολαμβάνουν τα προνόμια του Εθνικού Κέντρου και έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις δραστηριότητες του. Μπορούν να παρίστανται στις συνεδριάσεις της Γενικής Συνέλευσης χωρίς δικαίωμα ψήφου.

ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ

Τα τακτικά μέλη του Εθνικού Κέντρου είναι, κατ’ αρχήν, οι ιδρυτές του καθώς και κάθε άλλο φυσικό και νομικό πρόσωπο που αποδέχεται τους σκοπούς του και εγγράφεται ως τακτικό μέλος. Όλα τα τακτικά μέλη είναι ίσα μεταξύ τους, μετέχουν στη Γενική Συνέλευση και έχουν δικαίωμα ψήφου, καθώς και δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται σε αιρετά αξιώματα του Κέντρου.

(*) Σύμφωνα με τα οριζόμενα στη Μεταρρύθμιση των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για την προστασία των δεδομένων (2018) και σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου (της 27ης Απριλίου 2016) για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών, τα δεδομένα που εμπεριέχονται στην παρούσα αίτηση και αφορούν σε προσωπικά σας στοιχεία και πληροφορίες είναι απολύτως εμπιστευτικά.