Skip to content

Ομιλία με θέμα «Η άσκηση είναι φάρμακο» στη Σιβιτανίδειο Σχολή

1 ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΣ

Με αφορμή την 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού που εορτάζεται σε εναρμόνιση με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, στις 29 Σεπτεμβρίου 2023, και στο πλαίσιο της ενημέρωσης των εφήβων για τα οφέλη της άσκησης στην υγεία και κινητοποίησής τους στην τακτική σωματική άσκηση, το Εθνικό Κέντρο «Η άσκηση είναι φάρμακο-Ελλάς», σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ διοργάνωσε:

Ομιλία της Δρ. Βιολογίας Φλώρας Ζαράνη και συζήτηση με τους μαθητές/τριες στο 1 ο Επαγγελματικό Λύκειο της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, με θέμα: «Η άσκηση είναι φάρμακο».

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση που κοινοποιήθηκε στο Εθνικό κέντρο από τη Διεύθυνση της Σιβιτανιδείου Σχολής και σύμφωνα με την πρόταση της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής προς όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να πραγματοποιήσουν αθλητικές δραστηριότητες, κατά την προαναφερόμενη ημέρα, μεταξύ των οποίων και ανοιχτή συζήτηση με θεματικό κέντρο τη σχέση του Αθλητισμού με την Υγεία.

Η δράση οργανώθηκε από την Ομάδα Εργασίας «Προαγωγή της Άσκησης στην Εκπαίδευση» του Εθνικού Κέντρου «Η άσκηση είναι φάρμακο-Ελλάς», με συντονίστρια την κ. Φ. Ζαράνη.

Θερμές ευχαριστίες στη Διευθύντρια του 1 ου ΕΠΑΛ και την Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Γεωργία Κατσαρδή για την πρόσκληση και την ευγενική φιλοξενία στο σχολείο τους.

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές/τριες της Α΄ Λυκείου για την εξαιρετική ανταπόκρισή τους.

Το εικαστικό έργο που συνόδευε την πρόσκληση της ομιλίας είναι δημιουργία της μαθήτριας Άννας Χ., διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αφίσας με θέμα «Η άσκηση είναι φάρμακο» και τα Πνευματικά Δικαιώματα έχουν παραχωρηθεί στο Εθνικό Κέντρο.