Skip to content

Καλοκαιρινή εκδήλωση «Η ΑΣΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟ» στα Σχολεία

9-2

Η Ομάδα Εργασίας «Προαγωγή της Άσκησης στην Εκπαίδευση» του Εθνικού Κέντρου «Η Άσκηση είναι Φάρμακο-Ελλάς» οργάνωσε και υλοποίησε εκπαιδευτική εκδήλωση με την ευκαιρία της λήξης του σχολικού έτους 2022-23 με θέμα ‘’Η Άσκηση είναι Φάρμακο’’, που αφορούσε την ενημέρωση των μαθητών/τριών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τα οφέλη της άσκησης στη σωματική, ψυχική και πνευματική υγεία.

  

9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Η δράση περιλάμβανε εκπαιδευτικό υλικό, που είχε εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας, αλλά και ψυχαγωγικές – αθλητικές εκδηλώσεις και πραγματοποιήθηκε πιλοτικά σε 4 σχολεία στην περιοχή της Νέας Ιωνίας Αττικής (9ο, 10ο, Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο και 6ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας – από τον εκπαιδευτικό Χρήστο Τριάντη) και στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Σαλαμίνας (από την εκπαιδευτικό Τατιάνα Γιάσκεβιτς), υπό τον συντονισμό της Δρ. Φλώρας Ζαράνη, Υπεύθυνης της Ομάδας Εργασίας «Προαγωγή της Άσκησης στην Εκπαίδευση» του Εθνικού Κέντρου «Η Άσκηση είναι Φάρμακο-Ελλάς».

                         

ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ 10ο ΔΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Η συνολική εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν 155 έφηβοι και 12 ενήλικοι μαθητές, θα υποβληθεί προς έγκριση στο ΥΠΑΙΘ αφού, όπως αναδείχθηκε από τα σχόλια τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών, οι μαθητές «ενημερώθηκαν, προβληματίστηκαν, εντυπωσιάστηκαν, ενθουσιάστηκαν, διασκέδασαν, αθλήθηκαν» και «θα επιθυμούσαν να συμμετέχουν σε ανάλογες δράσεις στο μέλλον».

       

6o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Το Εθνικό κέντρο «Η Άσκηση είναι Φάρμακο-Ελλάς» ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες και δεσμεύεται να οργανώσει και άλλες δράσεις με στόχο την «Προαγωγή της Άσκησης στην Εκπαίδευση».

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ