Skip to content

Month: Ιούνιος 2019

Κλινικές μελέτες δείχνουν ότι η σωματική δραστηριότητα προσφέρει προστασία

Κλινικές μελέτες δείχνουν ότι η σωματική δραστηριότητα προσφέρει προστασία έναντι της εμφάνισης αγχωδών διαταραχών ανεξάρτητα από δημογραφικούς παράγοντες.

Η ημερήσια καταμέτρηση βημάτων είναι ένας εύχρηστος τρόπος για την παρακολούθηση και τον καθορισμό στόχων σωματικής άσκησης

Πρόσφατα ερευνητικά στοιχεία αναδεικνύουν μια δοσοεξαρτώμενη σχέση μεταξύ της αύξησης του αριθμού των ημερήσιων βημάτων και της μείωσης της θνησιμότητας ανεξαρτήτως αιτίας, των καρδιαγγειακών επεισοδίων και του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2.

H υψηλής έντασης διαλειμματική άσκηση (High Intensity Interval Training – HIIT) βελτιώνει την αερόβια ικανότητα

H υψηλής έντασης διαλειμματική άσκηση (High Intensity Interval Training – HIIT) βελτιώνει την αερόβια ικανότητα και τη λειτουργία της αριστερής κοιλίας στην υπομέγιστη άσκηση σε ενήλικες με ελεγχόμενο διαβήτη τύπου 2.

Kατά τη διάρκεια της μετάβασης από την εφηβεία στην ενήλικη ζωή παρατηρούνται μεγάλες μειώσεις της μέτριας έως έντονης σωματικής δραστηριότητας.

Πρόσφατη δημοσίευση έρευνας που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των ετών 1998 – 2016 και περιελάμβανε εφήβους και νέους ηλικίας από 11 έως 36 ετών, δείχνει ότι κατά τη διάρκεια της μετάβασης από την εφηβεία στην ενήλικη ζωή παρατηρούνται μεγάλες μειώσεις της μέτριας έως έντονης σωματικής δραστηριότητας.
Καλέστε μας
Επικοινωνία